Villa Holiday Poroszló

Tisza-tó

SZÉP Kártya elfogadóhely

Klimatizált

WIFI hozzáférés

Jakuzzi

Önálló ház és kert

3 szoba

Akár 8 fő

Egész évben nyitva

Villa Holiday Poroszló

Tisza-tó

SZÉP Kártya elfogadóhely

Klimatizált

WIFI hozzáférés

Jakuzzi

Önálló ház és kert

3 szoba

Akár 8 fő

Egész évben nyitva

Programok

Vízitúrák

Ki ne szeretne kenuba vagy motorcsónakba ülni, mikor a Tisza-tó partján van? Hát így is tesznek sokan, kenut, csónakot egyszerűen lehet Poroszlón bérelni és hajrá, irány a nagy víz! A Tisza-tó Magyarország második legnagyobb tava, 127 km2. Akár napokig lehetne kalandozni a tavon, annyi látnivaló van. Szigetek, szűk járatok, egy víz alatti egykori falu, vízi- és ragadozómadarak mindenütt, teknősök, vidra, hód. És ha nem is ugranak be mellénk a csónakba, biztosan látni fogunk a vízből kiugró halakat. Ha még nem próbáltad, akkor idén épp itt az ideje, nagy élmény lesz!

 

Ökocentrum, Poroszló

Az Ökocentrum, 2012-es megnyitása óta a környék egyik legkeresettebb látnivalója. Egész napos szórakozást kínál:

  • Az épület 2600 m2 alapterületű, benne kiállítások, rendezvényterem, 3D mozi, játszóház, körpanorámás kilátótorony.
  • Európa legnagyobb, 735.000 literes édesvízi akváriumrendszere
  • Szabadidőpark állatbemutatókkal és játszóterekkel
  • Kishajós és GPS-szel felszerelt csónakos kirándulások

Nekünk is kedvenc helyeink egyike, annyira, hogy az esküvőnket is itt tartottuk.

 

Gyógyfürdők, strandok

Vendégeink jó része látogatott meg gyógyfürdőt a Poroszlón töltött napok alatt. Poroszlón és a környező falvakban, városokban is található termálfürdő. A saját tapasztalatunk alapján azt mondhatjuk, érdemes őket végigjárni. Mindegyik más, a csúszdaparkok csúcsától a retro stílusig. Mindegyikben kiváló gyógyvíz,strandbüfé (hekkel és főtt kukoricával) vár ránk. Nekünk magyaroknak ez átlagosnak tűnik, de tudnunk kell, hogy Magyarország világszinten kiemelkedő a gyógyvízforrások tekintetében (is). Nálunk a földkéreg átlagosan 10 kmel vékonyabb az átlagnál, ezért a forró magma közelebb van a felszínhez. Európában átlagosan a Föld középpontja felé haladva 33 méterenként nő 1 fokkal a hőmérséklet, Magyarországon ez átlagosan 20, néhol 15 méter. A Föld mélyéből hőforrásaink egy része természetes forrásként tör elő, a többi pedig mesterséges utat talált XX. századi olaj, gáz és termálvíz kutatások eredményeként. Mindegyik forrásból különböző gyógyvíz tör elő, színéből, illatából mi magunk is különbséget tehetünk, a gyógyhatásait pedig mindegyik fürdő közzéteszi. A poroszlói termálvíz mellett ezek a fürdők voltak vendégeink körében keresettek:

Miskolctapolca, Mezőkövesd (Zsóry fürdő), Debrecen, Hajdúszoboszló, Tiszafüred, Tiszaörsfürdő, Berekfürdő, Tiszaújváros.

Forrás: gyogyvizek .hu/hirek/furdokulturank-tortenete-pannoniatol-napjainkig.html

 

Horgászat

 

A Tisza-tó egy horgászparadicsom, ahol egész évben tudsz partról és csónakból horgászni. Télen pedig a lékhorgászat izgalmai várnak! A tóban megtalálhatók mélyebb vízfolyások vagy éppen sekély részek. A halállomány gazdag és változatos (65 különböző halfaj), keszeget, pontyot, harcsát, süllőt is jó eséllyel foghatsz. A gáton a parti horgászhelyek autóval is megközelíthetőek. Poroszlón nagyon egyszerű csónakot bérelni, és horgászjegyet váltani. Ha a folyóvízi horgászat híve vagy inkább, akkor pár kilométert kell menni a falutól és kezdődhet a tiszai peca. A horgászat nekünk is az egyik kedvenc időtöltésünk, a képekből bizonyára ki is derül!

Mi mást is kívánhatnánk Neked, ha erre jársz egy jó kis pecára: Görbüljön!!!

 Kerékpárral a tó körül

A tó gátján a Tisza-tó biciklivel megkerülhető, Poroszlóról indulva Tiszafüreden át ez kb. 66 km. Nincs szintkülönbség, az útvonal végig egy síkban halad. Nincsen sok kereszteződés sem, kevés az úton az autó, gyerekekkel is egyszerű és nagy élmény. Az útvonal mentén vannak büfék és strandok, a természet, a tó látványa végigkísér. Kerékpár-kölcsönzési lehetőség van Poroszlón is, a kikötőkhöz közel. Poroszló és Tiszafüred közt elkészült az új bicikliút, hidakkal, megállókkal! A tókerülő utat mi is kipróbáltuk már, kellemesen elfáradtunk a végére. Útközben érdemes megállni a büféknél, meglepően finom fogások várnak rád!

Hajrá, kerekekre fel!

s.